Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Μ. Γλέζος: Βαφτίσαμε το κρέας ψάρι

Της Νίκης Ζορμπά
Το εσωκομματικό μέτωπο στο κυβερνών κόμμα με αφορμή τη συνθηκολόγηση στο Eurogroup, δε λέει να κοπάσει. Σε ηχηρό χτύπημα εναντίον του Α. Τσίπρα προχώρησε ο Μανώλης Γλέζος, με άρθρο του στην ιστοσελίδα της Κίνησης Ενεργών Πολιτών.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ζητά...

συγνώμη από τον λαό, καθώς όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, συνήργησε στην ψευδαίσθηση της κατάργησης του μνημονίου.
Καλεί τα μέλη και τους φίλους του κόμματος να συναποφασίσουν αν δέχονται αυτή την κατάσταση, μέσω της διενέργειας συνελεύσεων.

Τέλος, προτρέπει σε αντίδραση «πριν προχωρήσει το κακό, πριν να είναι πολύ αργά».

Μηλιός "στηρίζει" Γλέζο
Ιδιαίτερη σημειολογικής σημασίας είναι και η επιλογή του Γιάννη Μηλιού, να αναπαραγάγει - άνευ σχολιασμού- το άρθρο του κ. Γλέζου στο προσωπικό του προφίλ στο fb. 

Και τούτο, διότι μόλις πριν από τρία 24ωρα είχε παραινέσει - και πάλι δια των social media - άπαντες να κρατήσουν χαμηλούς τόνους, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

"Επειδή παρατηρώ πολύ κουβέντα, περιττή και άστοχη, σε τόσο δύσκολες ώρες, δε χρειάζεται να επιδεικνύουμε ούτε την αριστεροσύνη ούτε την "κομματικότητά" μας. Να σωπαίνουμε και να πράττουμε. Ο σκοπός μας ξεπερνάει".

Εκνευρισμός στο Μαξίμου
Την παρέμβαση του κ. Γλέζου δεν άφησαν ασχολίαστη κυβερνητικοί κύκλοι, αποδίδοντάς σε ...ελλειμματική ενημέρωσή του επικεφαλής των ευρωβουλευτών του.

"Είναι πιθανόν ο Μανώλης Γλέζος να μην είναι καλά πληροφορημένος για τη σκληρή και επίπονη διαπραγμάτευση η οποία συνεχίζεται. Διαπραγμάτευση για την ανάκτηση της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού" ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο των κυβερνητικών πηγών.

Την ενόχληση του Μαξίμου για την κριτική του κ. Γλέζου, κατέστησε σαφέστερη με δήλωσή του ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, απαντώντας, μεταξύ άλλων: "Την ώρα, λοιπόν, που η δύσκολη μάχη βρίσκεται σε εξέλιξη περιμέναμε μια πιο δίκαιη και νηφάλια αποτίμηση από ένα στέλεχος της εμπειρίας και της διαδρομής του Μανώλη Γλέζου".

Ο κ. Φλαμπουράρης, ανέφερε στη δήλωσή του:

«Η Ευρώπη παρακολουθεί με ανακούφιση την απομόνωση των ακραίων φωνών της λιτότητας στην προσπάθειά τους να αποτρέψουν τη συμφωνία στο Eurogroup, ενώ παράλληλα πάνω από το 80% του ελληνικού λαού στηρίζει τη διαπραγμάτευση.Την ώρα, λοιπόν, που η δύσκολη μάχη βρίσκεται σε εξέλιξη περιμέναμε μια πιο δίκαιη και νηφάλια αποτίμηση από ένα στέλεχος της εμπειρίας και της διαδρομής του Μανώλη Γλέζου».

"Μήνυμα" Παπαδημούλη
"Αγαπώ και σέβομαι τον Μανώλη Γλέζο, αλλά δεν συμφωνώ. Τούτη την ώρα χρειάζεται να είναι δίπλα και όχι απέναντι στην νέα κυβέρνηση και τον Τσίπρα, σχολίασε από πλευράς του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης στο twitter.

Επιφυλάξεις από την Αριστερή Πτέρυγα
Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του capital.gr, η Αριστερή Πτέρυγα, δια του Παναγιώτη Λαφαζάνη, εξέφρασε χθες κατά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου έντονες επιφυλάξεις για τα συμφωνηθέντα στο Eurogroup, καταθέντοντας παράλληλα και τη διαφωνία του για τα περί "εντίμου συμβιβασμού".

Αυτό που ζητούν οι εκφραστές της Αριστερής Πλατφόρμας είναι -καταρχήν- να συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος και να μην παρακάμπτονται τα όργανα στην λήψη σημαντικών αποφάσεων.


Αναλυτικά το κείμενο του Μ. Γλέζου έχει ως εξής:
«Η μετονομασία της Τρόικας σε Θεσμούς, του Μνημονίου σε Συμφωνία και των Δανειστών σε Εταίρους, όπως και όταν βαφτίζεις το κρέας ψάρι, δεν αλλάζεις την προηγούμενη κατάσταση.

Δεν αλλάζεις, βέβαια, και την ψήφο του Ελληνικού Λαού, στις εκλογές της 25 Ιανουαρίου 2015.

Ψήφισε αυτό που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ: καταργούμε το καθεστώς της λιτότητας, που δεν αποτελεί μόνο στρατηγική της ολιγαρχίας της Γερμανίας και των άλλων δανειστριών χωρών της ΕΕ, αλλά και της ελληνικής ολιγαρχίας.

Καταργούμε τα Μνημόνια και την Τρόικα, καταργούμε όλους τους νόμους της λιτότητας.

Την επομένη των εκλογών με ένα νόμο καταργούμε την Τρόικα και τις συνέπειές της. Πέρασε ένας μήνας κι ακόμα η εξαγγελία να γίνει πράξη.

Κρίμα και πάλι κρίμα.

Από την πλευρά μου ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τον Ελληνικό Λαό διότι συνήργησα σ΄αυτή την ψευδαίσθηση.

Πριν, όμως, προχωρήσει το κακό. Πριν να είναι πολύ αργά, ας αντιδράσουμε.

Πριν απ΄ όλα τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ, σε έκτακτες συνελεύσεις, όλων των βαθμίδων των οργανώσεων να αποφασίσουν αν δέχονται αυτήν την κατάσταση.

Μερικοί υποστηρίζουν, πως σε μια συμφωνία, πρέπει κι εσύ να υποχωρήσεις. Κατ΄αρχήν ανάμεσα σε καταπιεστή και καταπιεζόμενο δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός, όπως ακριβώς ανάμεσα στον σκλάβο και στον κατακτητή, λύση είναι μόνο η Λευτεριά.

Αλλά κι αν δεχτούμε αυτό τον παραλογισμό, ήδη οι παραχωρήσεις που έκαναν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις με την ανεργία, τη λιτότητα, τη φτώχεια, τους αυτόχειρες, ξεπερνούν κάθε όριο υποχώρησης».

Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.