Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Βαρουφάκης: Είχαμε συμφωνήσει και άλλαξαν το κείμενο- Θέλουμε έντιμη συμφωνία

"Προσπαθήσαμε να βρούμε κοινό έδαφος στο Eurogroup για ένα βιώσιμο νέο συμβόλαιο... Δεν έχω αμφιβολίες ότι θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις και θα καταλήξουμε σε μια συμφωνία"
Η ελληνική κυβέρνηση είχε...
καταλήξει σε συμφωνία για το σχέδιο κοινής ανακοίνωσης του Eurogroup, κείμενο που ξαφνικά αποσύρθηκε με νέο, με το οποίο δεν μπορούσε να συμφωνήσει κατήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μετά το αδιέξοδο που σημειώθηκε στις Βρυξέλλες.
«Το προηγούμενο κείμενο, που μπορούσα να υπογράψω, προέβλεπε τετράμηνη μεταβατική περίοδο, χωρίς μονομερείς ενέργειες από μέρους μας, και χωρίς καμία ενέργεια εκτροχιασμού του προϋπολογισμού» εξήγησε ο Γιάνης Βαρουφάκης. 
«Η Ελλάδα θέλει έντιμη συμφωνία με τους εταίρους της, όχι διακοσμητικές αλλαγές, τελεσίγραφα και κάποια ευελιξία» τόνισε, προσθέτοντας ότι «δεν κάνουμε μπλόφες, θέλουμε μια έντιμη συμφωνία... Είναι το σχέδιο Α' μας. Δεν έχουμε σχέδιο Β'» ανέφερε δε .

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να εργάζεται προς ένα αδιέξοδο. Στην ιστορία της ΕΕ τίποτε καλό δεν ήρθε από τελεσίγραφα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Προσπαθήσαμε να βρούμε κοινό έδαφος στο Eurogroup για ένα βιώσιμο νέο συμβόλαιο... Δεν έχω αμφιβολίες ότι θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις και θα καταλήξουμε σε μια συμφωνία θεραπευτική για την Ευρώπη και καλή για την Ελλάδα» επισήμανε πάντως, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για τη συνέχεια.

«Η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωζώνης και θα παραμείνει μέλος της... Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι στις επόμενες 48 ώρες η Ευρώπη θα συναντηθεί μαζί μας για μια διατύπωση μια συμφωνία» επισήμανε πάντως ο υπουργός Οικονομικών.

«Μάς ζητάνε να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα ή να κάτσουμε να το ξανασκεφτούμε με ανοιχτό μυαλό... Το πρόγραμμα έχει αποτύχει να σταθεροποιήσει την Ελλάδα έχει δημιουργήσει ανθρωπιστή κρίση, και έκανε τις μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες πολύ δύσκολες. Οδήγησε σε σπιράλ αποπληθωρισμού δεν μπορεί να οδηγήσει σε επιτυχείς μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν την Ελλάδα να πάψει να εξαρτάται από τα δανεικά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης.


Πηγή: www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.