Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Bloomberg: Η Μέρκελ έτοιμη για το παιχνίδι της υπομονής

Παιχνίδι υπομονής μέχρι τον Απρίλιο ή τον Μάιο είναι διατεθειμένη να παίξει με την Αθήνα η γερμανίδα καγκελάριος, καθώς γνωρίζει πως τότε η νέα ελληνική κυβέρνηση θα αντιμετωπίζει πιο άμεσα χρηματοδοτικά...
προβλήματα, σύμφωνα με πηγή του πρακτορείου Bloomberg.
Έτοιμη να παίξει το παιχνίδι της αναμονής με την Ελλάδα ακόμα και έως τον Απρίλιο ή τον Μάιο είναι η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο πηγή που έχει γνώση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το Βερολίνο εκτιμά πως οι διαπραγματεύσεις με τη νέα ελληνική κυβέρνηση θα διαρκέσουν πέραν της 28ης Φεβρουαρίου, όμως γνωρίζει πως η Αθήνα έχει στη διάθεσή της επαρκείς πόρους ώστε να αποφύγει μια άμεση χρεοκοπία.

Για το λόγο αυτό, η κ. Μέρκελ φέρεται να είναι διατεθειμένη να περιμένει έως ότου η χώρα μας βρεθεί ενώπιον άμεσης χρηματοδοτικής ανάγκης, κάτι που θα ενισχύσει τη διαπραγματευτική θέση της Γερμανίας.

«Δεν θέλω τώρα να σχολιάζω τα πάντα, όσα γράφονται κάθε μέρα. Είναι ξεκάθαρο ότι η ελληνική κυβέρνηση επεξεργάζεται ακόμη τη θέση της. Αυτό είναι κάτι περισσότερο από κατανοητό, αν κοιτάξει κανείς εδώ και πόσο λίγες ημέρες έχει αναλάβει αυτή η κυβέρνηση», δήλωσε νωρίτερα η κ. Μέρκελ, κληθείσα να σχολιάσει τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη πως η Ελλάδα επιδιώκει ανταλλαγή, κι όχι διαγραφή χρέους.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η γερμανίδα καγκελάριος αξιολογεί ακόμα τις προθέσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ενώ ακόμα δεν έχει υπάρξει καμία συνάντηση μεταξύ αξιωματούχων της καγκελαρίας και της ελληνικής κυβέρνησης.

Μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης σημείωσε πως από την ελληνική πλευρά δεν υπάρχει κανένα αίτημα για συνάντηση μεταξύ των δυο ηγετών, ουσιαστικά επιβεβαιώνοντας τον «πάγο» που υπάρχει μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου.
Πηγή:www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.