Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Από τη Β.Ελλάδα η επιδείνωση του καιρού, χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες

Επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός στη Βόρεια Ελλάδα, από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, με χιόνια στα ορεινά, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και βροχές σε πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές. 
»» Αναλυτικά ο Καιρός από το in.gr
Λόγω της χιονόπτωσης διακόπηκε η κυκλοφορία όλων των...
οχημάτων στις επαρχιακές οδούς Καστοριάς – Φλώρινας και Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), ενώ με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στο δρόμο Άρνισσας – χιονοδρομικού κέντρου Βόρρα Πέλλας (από το 9ο μέχρι το 25ο χιλιόμετρο).
Στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας χιονίζει από το πρωί και η θερμοκρασία κυμαίνεται στο μηδέν, ενώ αυξημένη είναι από η κίνηση στα χιονοδρομικά κέντρα, καθώς οι πίστες άρχισαν να καλύπτονται και πάλι χιόνι.
Στη Θεσσαλονίκη επικρατεί συννεφιά, βρέχει, στις γύρω περιοχές πέφτει κατά διαστήματα και χιονόνερο, ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης δεν ξεπέρασε τους 7 βαθμούς από το πρωί. Στη Φλώρινα, η θερμοκρασία έπεσε στους 2 βαθμούς, 3 στην Κοζάνη και 5 στην Κατερίνη.
Στο μεταξύ, σε επιφυλακή βρίσκονται από το πρωί οι αστυνομικές και οι τοπικές αρχές, καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, οι χιονοπτώσεις αναμένεται να πυκνώσουν τις επόμενες ώρες και γενικότερα ο καιρός θα παρουσιάσει νέα επιδείνωση.
Τις επόμενες ώρες το νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει σχεδόν ολόκληρη τη χώρα, ενώ χιονοπτώσεις προβλέπονται από τη Δευτέρα και στην Αττική.
Σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χιονοπτώσεις σε όλες τις ορεινές, τις ημιορεινές αλλά και σε πεδινές περιοχές, κυρίως της ανατολικής χώρας, σημαντική πτώση θερμοκρασίας (8 με 10 βαθμούς) και θυελλώδεις άνεμοι που η ένταση τους κατά τόπους θα φθάνει τα 8 με 9 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τα 10 μποφόρ.
Με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στην ανατολική και νότια χώρα μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη.
Πηγή:news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.