Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Κατρούγκαλος: Δεν θα αποκατασταθούν τώρα οι αδικίες του ενιαίου μισθολογίου

Για αποκατάσταση των αδικιών και ανάκληση των απολυμένων της διαθεσιμότητας μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της...
κυβέρνησης.
Ωστόσο, αναφερόμενος στο ενιαίο μισθολόγιο, αν και παραδέχθηκε ότι υπάρχουν πολλές αδικίες σε βάρος υπαλλήλων, πρόσθεσε ότι οι αδικίες αυτές δεν μπορούν να αποκατασταθούν τώρα.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι την επόμενη χρονιά θα μπορέσουν να γίνουν βήματα στον οικονομικό τομέα.

Βολές κατά Μητσοτάκη

Ο κ. Κατρούγκαλος εξαπέλυσε βολές κατά του προκατόχου του Κυρ. Μητσοτάκη, λέγοντας ότι βρήκε πλειάδα ανεκτέλεστων αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων που αφορούν σε διορισμούς, κάτι, που όπως είπε, έστελνε το μήνυμα ότι η απόφαση του υπουργού είναι πάνω από τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

Η αντίδραση από τον κ. Μητσοτάκη ήταν άμεση και κάλεσε τον υπουργό να καταθέσει στην Βουλή τα σχετικά στοιχεία. Ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε ότι έχει δώσει τέτοια εντολή -να μην εκτελούνται αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις- και κάλεσε τον υπουργό να καταθέσει το σχετικό έγγραφο.

Ο κ. Κατρούγκαλος τού απάντησε ότι αυτή είναι η ενημέρωση που έχει από τους υπηρεσιακούς παράγοντες, ενώ κατέθεσε έγγραφο σύμφωνα με το οποίο ο αριθμός των διορισμών που εκκρεμούν βάσει των δικαστικών αμετάκλητων αποφάσεων ανέρχεται σε 400.

Ωστόσο, ο κ. Κατρούγκαλος δεν περιορίστηκε σε αυτό, αλλά καταλόγισε στον προκάτοχό του ότι διόριζε με προσωπική του απόφαση γενικούς γραμματείας και γενικούς διευθυντές παρακάμπτοντας άλλους. «Θα είμαστε το απολύτως αντίθετο. Θα είμαστε η άρνηση σε αυτό που συνέβαινε και θα υπηρετήσουμε το Σύνταγμα, τη νομιμότητα και την πολιτική ουδετερότητα», είπε ο κ. Κατρούγκαλος.

Ο υπουργός μίλησε για «αποκατάσταση αδικιών» και εξήγγειλε την ανάκληση των απολυμένων μέσω της διαθεσιμότητας. «Απολύθηκαν αυτοί που δεν είχαν την προστασία του πελατειακού συστήματος» σημείωσε, ενώ έκανε γνωστό ότι μεταξύ αυτών θα υπάρξει μια «μίνι εργασιακή κινητικότητα». «Όσοι δεν το επιλέξουν θα πάνε στις παλιές θέσεις τους» είπε.

Πηγή:news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.