Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Βαρουφάκης: Νεκρή η συμφωνία αν δεν γίνουν δεκτές οι μεταρρυθμίσεις

Εάν η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που θα παρουσιάσει η ελληνική πλευρά στους ομολόγους την Δευτέρα δεν γίνει αποδεκτή, τότε αυτή η συμφωνία δεν θα ισχύει, δήλωσε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε μετά από τη λήξη της συνεδρίασης του Eurogroup, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γ. ....
Βαρουφάκης.
Χρειάστηκαν τρεις συνεδριάσεις Eurogroup για να αλλάξουμε σελίδα ως Ελλάδα και ως Ευρώπη, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, ενώ πρόσθεσε πως: Σήμερα δείξαμε ότι οι προσπάθειες εγκλωβισμού της νέας κυβέρνησης με ασφυκρικά χρονοδιαγράμματα, απέτυχε. 

Καταφέραμε να συνδυάσουμε την λογική με την ιδεολογία, είπε για να υπογραμμίσει ωστόσο ότι “δεν είναι η στιγμή να γιορτάσουμε παραπάνω, είναι ένα μικρό βήμα. Ακολουθεί ένα Σαββατοκύριακο δημιουργίας και χαράς”. 

Αναφερόμενος στα επιτεύγματα της συμφωνίας, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε πως: αποτρέψαμε νέα υφεσιακά μέτρα. Αποτρέψαμε την μείωση των συντάξεων και την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά. 

Επίσης, τόνισε πως απετράπη η δέσμευση για πρωτογενές πλεόνασμα 3%. 

Ο ίδιος διαβεβαίωσε πως η ελληνική κυβέρνηση δεν θα προβεί σε μονομερείς ενέργειες, ενώ πρόσθεσε πως: θα ξεκινήσουμε διαπραγμάτευση για ένα νέο συμβόλαιο ανάπτυξης από τον Ιούλιο. 

Τέλος, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε πως: σήμερα η Ελλάδα βγήκε από την μοναχική απομόνωση

Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.