Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

«Παράθυρο» συμβιβασμού από Μέρκελ

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ-ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας, που για πρώτη φορά έρχεται σε Σύνοδο Κορυφής, δήλωσε ότι αναμένει να καλωσορίσει η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.
«Γνωρίζετε ότι η επιτυχία της...
Ευρώπης στηρίζεται στην εξεύρεση συμβιβασμών. Οι συμβιβασμοί είναι εφικτοί όταν τα πλεονεκτήματα ξεπερνούν τα μειονεκτήματα. Η Γερμανία είναι έτοιμη να κάνει κάτι τέτοιο» δήλωσε η κ.Μέρκελ. Η ίδια συνέχισε λέγοντας ότι για την αξιοπιστία της Ευρώπης, είναι απαραίτητο να τηρούνται οι κανόνες. Όπως είπε, όλα αυτά θα τα συζητήσουν οι υπουργοί Οικονομικών στο επόμενο Eurogroup. «Έχουμε ακόμα μερικές μέρες χρόνο» κατέληξε η Γερμανίδα καγκελάριος, η οποία είχε και την πρώτη της γνωριμία με τον Αλέξη Τσίπρα.
«Συγχαρητήρια για την εκλογή σας, ελπίζω ότι θα έχουμε μια καλή συνεργασία, παρότι υπάρχουν δυσκολίες», είπε χαμογελώντας η Γερμανίδα Καγκελάριος, απευθυνόμενη στον Ελληνα πρωθυπουργό
«Το ελπίζω», ήταν η απάντηση του κ. Τσίπρα.
Ανησυχία Γιουνκέρ
Την ανησυχία του για τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.

«Ήλπιζα χθες ότι μετά την πρόοδο που είχαμε στο Eurogroup, ότι θα είχαμε κάτι πιο συγκεκριμένο», πρόσθεσε ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες αναμένουν να ακούσουν τις νέες δηλώσεις της Ελληνικής κυβέρνησης, τονίζοντας ότι «στην οθόνη του ραντάρ μας έχουμε πάντα τον ελληνικό λαό».
Οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες αρχίζουν με καθυστέρηση δύο ωρών λόγω των μαραθώνιων διαπραγματεύσεων για την εκεχειρία στην Ουκρανία.
Η έναρξη ήταν προγραμματισμένη για τις δύο το μεσημέρι ωστόσο άρχισε τελικά στις τέσσερις το απόγευμα ώρα Ελλάδας.
Πηγή:www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.