Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Αμερικανική πρεσβεία: Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις διεθνείς υποχρεώσεις

Τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και συνεργασία με τους ευρωπαίους εταίρους συστήνουν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα, όπως προέκυψε από τις συναντήσεις του αμερικανού πρέσβη με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργούς.
Ειδικότερα, ο πρέσβης των ΗΠΑ...
στην Ελλάδα Ντέηβιντ Ντ. Πηρς συνάντησε τις τελευταίες δυο μέρες τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον Αντιπρόεδρο, Γιάννη Δραγασάκη, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη και τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, συνοδεία του βοηθού υφυπουργού Νταλίπ Σινγκ από το Αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών.
Οπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της Αμερικανικής Πρεσβείας, ο Ντέιβιντ Πιρς συνάντησε τις τελευταίες δυο μέρες τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη, τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Κοτζιά, τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Εμπορικής Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη και τον Υπουργό Οικονομικών Κ. Γιάνη Βαρουφάκη.
Ο Πρέσβης κ. Πιρς συνοδευόταν στις συναντήσεις του με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Δραγασάκη, και τους Υπουργούς κ.κ. Σταθάκη, και Βαρουφάκη από τον Βοηθό Υφυπουργό κ. Νταλήπ Σινγκ από το Αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών. Ο κ. Σινγκ, ο οποίος έχει ξαναεπισκεφθεί την Ελλάδα, βρίσκεται στην Αθήνα προκειμένου να έχει συναντήσεις γνωριμίας με τους αρμόδιους για την οικονομική πολιτική της Ελληνικής Κυβέρνησης.
Συζήτησε σημαντικά διμερή και περιφερειακά ζητήματα με τους Έλληνες αξιωματούχους. Αναγνώρισε τις σημαντικές θυσίες που έχουν γίνει από τον ελληνικό λαό, τονίζοντας ταυτόχρονα τη θέση των Ηνωμένων Πολιτειών ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει τις διοικητικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να ασκεί συνετή δημοσιονομική πολιτική. Κατά την άποψη των Ηνωμένων Πολιτειών, η Ελλάδα πρέπει να πραγματοποιεί μεταρρυθμίσεις που την καθιστούν πιο ελκυστική σε ξένες επενδύσεις, ώστε η χώρα να μπορεί να τηρήσει τις διεθνείς υποχρεώσεις της και να επανέλθει στην ευημερία.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι είναι πολύ σημαντικό η ελληνική Κυβέρνηση να συνεργαστεί με τους Ευρωπαίους εταίρους της καθώς και με το ΔΝΤ» τόνισε ο Πρέσβης κ. Πιρς. 
Πηγή:www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.