Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

ΝΔ: Το αίτημα παράτασης προβλέπει προαπαιτούμενα μνημονίου

Η κυβέρνηση δέχεται την αντικατάσταση του προγράμματος και του μνημονίου με το "master financial assistance facility agreement", το οποίο όμως είχε ζητήσει και η προηγούμενη κυβέρνηση μέσω του κ. Χαρδούβελη, υποστηρίζουν στη ΝΔ.
Σε μια πρώτη αντίδραση για το ελληνικό αίτημα για παράταση, αναφέρουν επίσης...
ότι το κείμενο αυτό περιλαμβάνει και το άρθρο 7 που προβλέπει ρητά όρους και προαπαιτούμενα που παραπέμπουν σε μνημόνιο.
Σύμφωνα με την Συγγρού, το κείμενο Μοσκοβισί πάνω στο οποίο θέλει να πατήσει η διαπραγμάτευση προβλέπει ότι δεν πρέπει να υπάρξουν μονομερείς ενέργειες και η κυβέρνηση έχει ήδη προχωρήσει στην εξαγγελία δύο σχετικά με τα "κόκκινα" δάνεια και τις ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, τα οποία δεν κατατέθηκαν σήμερα όπως είχε προαναγγελθεί.

Εκτιμάται ακόμη από τη ΝΔ ότι μάλλον γίνεται ένα βήμα πίσω σε σχέση με τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος γιατί το "master financial assistance facility agreement" πατάει πάνω σε στόχους που είχαν οριστεί το 2012, δηλαδή της τάξης του 3% για το 2015 και το κείμενο της ελληνικής πλευράς μιλάει για ένα ικανό πρωτογενές πλεόνασμα.

Επισημαίνουν ακόμη ότι η κυβέρνηση δέχεται την αξιολόγηση, όπως και ότι πρέπει να υπάρξουν ισοδύναμα.

Πηγή:www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.