Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Δ. Μάρδας: «Δεν θα έχουμε ένα νέο Μνημόνιο, όπως λένε οι Γερμανοί. Εμείς θα το πούμε συμφωνία»

Δεν απέκλεισε να χρειαστούμε πρόσθετη βοήθεια το καλοκαίρι
«Δύσκολη χρονιά», όσον αφορά στη ρευστότητα χαρακτήρισε το 2015 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δ. Μάρδας, μιλώντας στην εκπομπή Live U του Star, εκφράζοντας παράλληλα και την αισιοδοξία του ότι το πρόβλημα θα...
αντιμετωπιστεί.
«Ο υπουργός Οικονομικών βρίσκεται σε διαπραγμάτευση για να πάρουμε αυτά που έπρεπε να πάρουμε, δηλαδή τα 7,2 δισ. ευρώ και από εκεί και πέρα φτάνουμε στον Ιούνιο, ώστε να καταλήξουμε σε μια νέα συμφωνία και να βρούμε τους νέους τρόπους χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας. Αυτό θα γινόταν είτε υπήρχαμε εμείς, είτε δεν υπήρχαμε», είπε ο κ. Μάρδας.
Όσο για τα γερμανικά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για χρηματοδοτικό κενό, ύψους 20 δισ. ευρώ και για ένα τρίτο Μνημόνιο που έρχεται το καλοκαίρι, ο κ. Μάρδας απάντησε:
«Άλλος λέει 20, άλλος 30, άλλος 40. Έχουν την εντύπωση ότι τα δισεκατομμύρια είναι στραγάλια. Δεν μπορεί κάποιος από τώρα να προσδιορίσει τις ανάγκες, όταν δεν τις έχουμε καταρχάς καταγράψει από τον Ιούνιο και μετά. Οι Γερμανοί αναφέρονται σε κάποια πρόσθετα, ας μη βιαζόμαστε να βγάζουμε συμπεράσματα πριν γίνουν οι απαραίτητες πολιτικές, οι οποίες πρέπει να κοστολογηθούν ολοκληρωτικά για να βγάλουμε ένα αποτέλεσμα».
Επί της ουσίας πάντως ο κ. Μάρδας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός νέου Μνημονίου, επέμεινε όμως πολύ στο πώς θα το ονομάσει η ελληνική κυβέρνηση.
«Αμφισβητώ το ύψος της βοήθειας που θα χρειαστεί η Ελλάδα το καλοκαίρι. Εμείς δεν θα το πούμε Μνημόνιο, θα το πούμε συμφωνία. Διαφέρει το Μνημόνιο από τη συμφωνία. Οι πέντε σελίδες που έστειλε η ελληνική κυβέρνηση στους δανειστές έχει μέτρα, αλλά δεν νομίζω ότι αγγίζουν τους συνήθεις υπόπτους», είπε.
Τόνισε μάλιστα ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν άγγιξαν καν τους πυλώνες της φοροδιαφυγής ή του περιορισμού των σπαταλών στο Δημόσιο, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά έγιναν δεκτά μέτρα που δεν είχαν προταθεί στο παρελθόν
 Πηγή:www.star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.