Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Οι αντιδράσεις των κομμάτων για το αποτέλεσμα του Eurogroup

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, σχετικά με την απόφαση του Eurogroup, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το χειρότερο αποφεύχθηκε για την ώρα. Κι αυτό είναι θετικό… Όμως, η νέα κυβέρνηση επανέρχεται στο σημείο...
που παρέλαβε από την προηγούμενη, αλλά υπό πολύ χειρότερες συνθήκες. Με παράταση του ίδιου Μνημονίου για τέσσερις μήνες, με αξιολόγηση από την ίδια Τρόικα, και οδηγώντας στη συνέχεια σε νέο Μνημόνιο. Κι όλα αυτά την ώρα που η προηγούμενη κυβέρνηση θα έβγαινε οριστικά από τα Μνημόνια στο τέλος Φεβρουαρίου...».
Για άτακτη υποχώρηση κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ
Για άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ αναγνωρίζοντας παράλληλα ως θετική έκβαση την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά για το αποτέλεσμα του Eurogroup «είναι θετικό για τη χώρα ότι παραμένει στο ευρώ και μπαίνει τέλος - οριστικό ελπίζουμε - στις επικίνδυνες ανευθυνότητες. Είναι κρίμα που ήδη η χώρα πληρώνει ακριβά -γυρίζοντας πολλά βήματα πίσω, χάνοντας πολύτιμο χρόνο και οικονομική δυναμική - τις προεκλογικές ψευδολογίες και τις μετεκλογικές τζάμπα μαγκιές».
Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για επισημοποίηση της τούμπας της κυβέρνησης επισημαίνοντας ότι ανακαλεί ή έστω αναστέλλει επ´ αόριστον εξαγγελίες για άμεση νομοθέτηση μέτρων, όπως αυτά για τις εκατό δόσεις ή κατάργηση του ΕΝΦΙΑ από το 2015.
Θετικά κρίνει το Ποτάμι τα αποτελέσματα του Eurogroup
Θετική χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή του το Ποτάμι τη συμφωνία στο Eurogroup, ενώ επισημαίνει στην κυβέρνηση να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται και προβλέπει η συμφωνία και δεσμεύεται ότι θα την στηρίξει.
«Ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε από ότι φαίνεται τελικά τον δρόμο της λογικής, δρόμο που από την αρχή το Ποτάμι στήριξε. Είναι σημαντικό βέβαια να δούμε τις λεπτομέρειες της συμφωνίας αλλά από ότι φαίνεται το εφιαλτικό σενάριο ευτυχώς προς το παρόν απομακρύνθηκε. Η κοινωνία πρέπει να αρχίσει να επουλώνει τις πληγές της και η οικονομία σε ένα κλίμα ηρεμίας να πάρει μια ανάσα» σημειώνεται στη ανακοίνωση του Ποταμιού.
Σχετικά με ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων το Ποτάμι υπογραμμίζει: «Οι υπουργοί της να είναι όντως αποφασισμένοι να παρουσιάσουν επιτέλους τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα και να μην κρυφθούν πίσω από γενικόλογες υποσχέσεις σαν και αυτές που μοίραζαν αφειδώς προεκλογικά και οι περισσότεροι από αυτούς επανέλαβαν στις προγραμματικές τους δηλώσεις».
Επιφυλάσσεται τέλος να κρίνει από Δευτέρα τις κυβερνητικές επιλογές.
Πηγή:www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.