Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Βαρουφάκης σε Πάντοαν: Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα εργαλεία για να μειώσουμε το χρέος

Εξαιρετικά χρήσιμη χαρακτήρισε τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι στη Ρώμη με τον Ιταλό ομόλογό του Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.
Σε δηλώσεις του μετά τη...
συνάντηση, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι συζητήθηκε ο «οδικός χάρτης» για τα επόμενα χρόνια, αλλά και θέματα που τέθηκαν σε Παρίσι και Λονδίνο και τα οποία θα εξεταστούν στις συναντήσεις που θα έχει αύριο με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και μεθαύριο στο Βερολίνο με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε επίσης: «Θα χρησιμοποιήσουμε όποια εργαλεία χρειάζεται για να μειώσουμε το χρέος για να γίνει βιώσιμη η οικονομία και να σταματήσει η αυτοτροφοδοτούμενη κρίση».

Σημασία, είπε, έχει η ουσία και όχι το πώς θα ονομάσουμε τη λύση για απομείωση του χρέους και επιστροφή στην ανάπτυξη, χωρίς να δημιουργούνται πλέον κακοήθειες. Ο κ. Βαρουφάκης, τέλος, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την εξεύρεση λύσης.

Εκλεισαν τα ραντεβού με Ντράγκι - Σόιμπλε
Η συνάντηση Βαρουφάκη - Πάντοαν γίνεται μια ημέρα πριν το κρίσιμο ραντεβού με τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ενώ την Πέμπτη ακολουθεί η συνάντησή του με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Τα ραντεβού επιβεβαίωσε ο ίδιος ο έλληνας υπουργός σε συνομιλία του με Ιταλούς δημοσιογράφους, στη Ρώμη.

Στη συνομιλία του αυτή, ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε επίσης ότι η νέα κυβέρνηση πρόκειται να κρατήσει τα δημοσιονομικά σε τάξη, ότι το πρόγραμμά της δεν θα είναι «απλή φωτοτυπία» των προεκλογικών δεσμεύσεων, ενώ σε ό,τι αφορά τις άμεσες στρατηγικές κινήσεις σε σχέση με τη δημόσια οικονομία υπογράμμισε:

«Δεν θέλουμε τη δόση των 7,2 δισ. ευρώ αλλά θα ζητήσουμε να μας δοθούν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τα ύψους 1,9 δισ. ευρώ, κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα».

 Πηγή:www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.