Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Ο Πρ.Παυλόπουλος νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ο Προκόπης Παυλόπουλος εξελέγη από τη Βουλή των Ελλήνων ως ο έβδομος Πρόεδρος της Γ Ελληνικής Δημοκρατίας. 
Συνολικά έλαβε 233 ψήφους, ενώ ο Νίκος Αλιβιζάτος 30 ψήφους, ενώ 32 βουλευτές ψήφισαν παρών, ενώ 5 βουλευτές...

απουσίαζαν. 
Η ψήφος της Κωνσταντίνας Κοζομπόλη από το νομό Μεσσηνίας ήταν για τον Πρ.Παυλόπουλο η 180η που απαιτείται βάσει Συντάγματος για να θεωρηθεί κάποιος υποψήφιος εκλεγμένος.

Ο 65χρονος πρώην υπουργός και τέως βουλευτής με καταγωγή από τη Μεσσηνία διαδέχεται τον Κάρολο Παπούλια στον Προεδρικό θώκο.

Διαπρεπής πανεπιστημιακός, μετριοπαθής πολιτικός, που θήτευσε δίπλα σε δυο πολιτικές γενιές της οικογένειας Καραμανλή, άνθρωπος με αστική αντίληψη και έμφυτη ευγένεια. Γεννήθηκε το 1950 στην Καλαμάτα, σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Paris II. Διατέλεσε καθηγητής στη Νομική Σχολή της Αθήνας.

Διετέλεσε Γραμματέας του πρώτου Προέδρου της Δημοκρατίας, μετά τη μεταπολίτευση, Μιχάλη Στασινόπουλου. Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Οικουμενικής Κυβέρνησης Ζολώτα το 1989 και στη συνέχεια στο γραφείο του Κωνσταντίνου Καραμανλή και πάλι στην Προεδρία της Δημοκρατίας.  Τον Σεπτέμβριο του 1995 ανέλαβε πολιτικός σύμβουλος του Προέδρου της Ν.Δ., Μιλτιάδη Έβερτ.

Την επόμενη χρονιά μπήκε στη λίστα του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ, με το οποίο και εξελέγη βουλευτής για πρώτη φορά. Στις εκλογές του Απριλίου του 2000 κατέβηκε ως υποψήφιος βουλευτής στην «αρένα» της Α’ Αθηνών εκλεγόμενος αδιάλειπτα μέχρι και τον Ιούνιο του 2012.

Βρέθηκε στο στενό πυρήνα των συνεργατών του Κώστα Καραμανλή, δίνοντας τα νομικά του φώτα σε μια σειρά νομοθετημάτων και στη χάραξη όλων των πολιτικών της διακυβέρνησης της ΝΔ την περίοδο 2004-2009. Διατέλεσε από το 2004 μέχρι και το 2007 υπουργός Εσωτερικών και στη συνέχεια υπέρ-υπουργός Εσωτερικών ασκώντας και τις αρμοδιότητες του υπουργού Δημόσιας Τάξης.

Πηγή:www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.