Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Ο Σόιμπλε γλεντάει το θρίαμβό του επί του Τσίπρα

Πανευτυχής ήταν ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Έχοντας συντρίψει την κυβέρνηση Τσίπρα και έχοντας καθυποτάξει την Αθήνα στην αποδοχή των απαιτήσεων και των όρων του Βερολίνου, το διασκέδαζε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε. «Θα είναι πολύ δύσκολο να εξηγήσει η ελληνική κυβέρνηση στους ψηφοφόρους της...
το πρόγραμμα που υπέγραψε!» δήλωσε σαρκαστικά, απολαμβάνοντας τον πανεύκολο, όπως αποδείχθηκε, θρίαμβό του επί της πανικόβλητης ελληνικής αριστερής κυβέρνησης. Οι Γερμανοί τώρα κάνουν πλάκα στον ΣΥΡΙΖΑ. «Σε αρκετούς τομείς οι προτεραιότητες των ελληνικών αρχών μπορούν να συμβάλουν σε ενίσχυση και καλύτερη εφαρμογή της ισχύουσας ρύθμισης» αναφέρεται στο κοινό ανακοινωθέν της ευρωομάδας. Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δηλαδή λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εφαρμόσει το Μνημόνιο Σαμαρά-Βενιζέλου καλύτερα από αυτούς που το υπέγραψαν! Αυτό κι αν είναι ξεφτίλα! Πιο μνημονιακοί από τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο!
Ο Σόιμπλε δεν παρέλειψε να εκφράσει τη βαθύτατη περιφρόνησή του προς τις δημοκρατικές διαδικασίες στη χώρα μας, θέλοντας να εδραιώσει την άποψη πως ό,τι και να ψηφίζουν οι λαοί των κρατών της ευρωζώνης, στο τέλος θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο αυτό που θέλουν οι Γερμανοί. «Οι εκλογές δεν σημαίνουν ότι όλα μπορούν να αλλάξουν στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τους ευρωπαίους εταίρους» δήλωσε ξερά. «Ό,τι και να ψηφίσετε δηλαδή, αυτό που θέλουμε εμείς θα γίνει!» ήταν το νόημα της δήλωσής του – και όπως αποδείχτηκε στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ, έχει απόλυτο δίκιο, όσο κι αν αυτό καθόλου δεν μας αρέσει.
Με γερμανική μεθοδικότητα ο Σόιμπλε συνέχισε με καταιγιστικούς ρυθμούς την κατεδάφιση του κύρους του ΣΥΡΙΖΑ. «Η αξιολόγηση θα γίνει από τους τρεις θεσμούς (σ.σ.: ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) που ονομάζονταν προηγουμένως τρόικα» πρόσθεσε σαρδόνια. Γνωρίζοντας, σαν τον Σκρουτζ, ότι το κύριο όπλο του είναι τα λεφτά μέσω των οποίων αγοράζει και πουλάει όλες τις κυβερνήσεις, ο Σόιμπλε έσπευσε χαιρέκακα να υπενθυμίσει στην κυβέρνηση Τσίπρα ότι «όσο η Ελλάδα δεν ολοκληρώνει το υπάρχον πρόγραμμα δεν θα πάρει καμιά νέα χρηματοδότηση»! «Λεφτά μόνο με την ολοκλήρωση του Μνημονίου» είπε στον ΣΥΡΙΖΑ! Εκείνοι έσκυψαν το κεφάλι και το δέχτηκαν, λέγοντάς μας μάλιστα ότι… νίκησαν! Σαν δεν ντρέπονται!
Πηγή:prin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.