Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

O Δημήτρης Αβραμόπουλος υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Αυτός είναι ο "εκλεκτός" της κυβέρνησης για να διαδεχθεί τον Κάρολο Παπούλια στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε λίγη ώρα η επίσημη ανακοίνωση από το Αλέξη Τσίπρα.
Ο Επίτροπος της Ελλάδας στην...
Ευρωπαϊκή Ένωση, πρώην Υπουργός και βουλευτής και για δύο τετραετίες Δήμαρχος Αθηναίων, αποτελεί την τελική επιλογή της Κυβέρνησης για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα, όπως σε λίγη ώρα αναμένεται να ανακοινώσει με τηλεοπτικό διάγγελμα του ο Πρωθυπουργός .
Πρόκειται για  μια κίνηση του Αλέξη Τσίπρα που αναμφίβολα δείχνει σύνθεση και συναίνεση, δεδομένου ότι ο διάδοχος του Κάρολου Παπούλια είναι Αντιπρόεδρος της Νεάς Δημοκρατίας.
Παράλληλα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Μεγάρου Μαξίμου, αποτελεί και επιλογή που μπορεί να συμβάλλει, μέσω του διεθνούς προφίλ και των σχέσεων του, στην ενίσχυση της διαπραγματευτικής ισχύος της χώρας, καθώς μπορεί να προβάλλει πειστικά τα ελληνικά επιχειρήματα στους εταίρους και δη στην Κομισιόν.
Νωρίτερα, Άλέξης Τσίπρας και Δημήτρης Αβραμόπουλος είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, όπου "κλείδωσε" και οριστικά η υποψηφιότητα του δεύτερου για τον προεδρικό θώκο, ενώ είχαν προηγηθεί σχετικά ραντεβού και συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου του Πρωθυπουργού με τον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο, αλλά και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη. 
Με την επιλογή του Δημήτρη Αβραμόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, "χηρεύει" η θέση του Έλληνα Επιτρόπου στην Κομισιόν και η Κυβέρνηση θα πρέπει άμεσα να προτείνει νέο πρόσωπο στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την θέση του Επιτρόπου, που σύμφωνα με τα επικρατέστερα μέχρι στιγμής σενάρια, θα είναι ο Γιάννης Μηλιός.
Το μέγα ζητούμενο ωστόσο, απο όσα διακινούνταν τις προηγούμενες ημέρες στις Βρυξέλες, αναφορικά με το ενδεχόμενο εγκατάλειψης της Κομισιόν απο τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, είναι αν θα επαληθευτούν τα σενάρια που θέλουν τον κ. Γιούνκερ να μελετά την αφαίρεση απο την Ελλάδα του χαρτοφυλακίου της Μετανάστευσης και των Εσωτερικών Υποθέσεων (το σημαντικότερο που έχει αναλάβει ποτέ στο πλαίσιο της Ε.Ε.).
 Πηγή:www.antenna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.