Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Το Podemos παίρνει αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Τι φοβούνται οι Ισπανοί

Η επίσκεψη του Πάμπλο Ιγκλέσιας και τα πανηγυρικά tweets του την Κυριακή των εκλογών ήταν το επιστέγασμα της στενής συνεργασίας και κοινής πορείας που έχουν χαράξει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ισπανικό Podemos, ωστόσο, λίγες ημέρες μετά οι...
Podemos δείχνουν να θέλουν να αποστασιοποιηθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με ανταπόκριση των Financial Times από τη Μαδρίτη, σε κείμενο με τίτλο «Οι δεσμοί με τον ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσαν να φέρουν το Podemos σε δύσκολη θέση», ο ανταποκριτής της εφημερίδας από τη Μαδρίτη, καταγράφει μια μικρή στροφή του ισπανικού κόμματος μακριά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι δίκοπο μαχαίρι για το Podemos. Οποιαδήποτε δικαίωση της Ελλάδας στο θέμα του χρέους που θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως θετική θα δώσει μεγάλη δυναμική στο Podemos, αλλά αν υπάρξει ένα bank run ή η Ελλάδα καταλήξει να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη αυτά θα είναι πολύ άσχημα νέα για το κόμμα του Πάμπλο Ιγκλέσιας».

«Κρατάμε μια απόσταση γιατί η κατάσταση στην Ελλάδα και την Ισπανία είναι διαφορετική» λέει ο Ινίγκο Ερεχόν, ένας από τους ηγέτες του Podemos στην El Pais προσθέτοντας «Η Ισπανία είναι πιο δυνατή και έχει μεγαλύτερες δυνατότητες να ανταπεξέλθει».

Η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να συμμαχήσει με τους ΑΝΕΛ, ένα ακροδεξιό εθνικιστικό κόμμα, και η σαφής του στάση υπέρ της Ρωσίας δεν βρίσκουν σύμφωνα τα στελέχη του Podemos που έχουν αριστερή οπτική. Επιπλέον, η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει ένα από τα μεγάλα υπουργεία σε κάποια γυναίκα στηλιτεύτηκε ανοιχτά από στελέχη του ισπανικού κόμματος.

«Το Podemos προσπαθεί να πάρει κάποιες αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνει ο Μανουέλ Αρίας Μαλντονάδο, πολιτικός αναλυτής στο πανεπιστήμιο της Μάλαγας και συνεχίζει «Πολλοί θα ψηφίσουν Podemos ότι και να γίνει, αλλά το ζήτημα των γυναικών και της Ρωσίας είναι κάτι που δεν μπορεί να υποτιμηθεί και έχει ενοχλήσει τους Ισπανούς».

Πηγή:www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.