Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Ο Λαπαβίτσας αμφισβητεί τον Βαρουφάκη

Επιφυλακτικός εμφανίστηκε το πρωί ο οικονομολόγος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας, όσον αφορά τους χειρισμούς και τις δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη.
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Βήμα FM, τόνισε πως το κλίμα μπορεί να είναι καλύτερο -αναφερόμενος στις επαφές στο εξωτερικό- αλλά η...

πραγματικότητα δεν είναι καλύτερη και τόνισε πως υπάρχουν δυσκολίες.
Όταν οι δημοσιογράφοι αναφέρθηκαν στην χθεσινή δήλωση Βαρουφάκη πως το 60-70% όσων αναφέρει το μνημόνιο θα τα έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κύριος Λαπαβίτσας πήρε σαφείς αποστάσεις και επεσήμανε πως αυτό είναι εκτός γραμμής κόμματος που πάντα κατέρριπτε συνολικά το μνημόνιο. Οταν ρωτήθηκε αν εννοεί πως ο υπουργός Οικονομικών είναι εκτός γραμμής κόμματος επέμεινε στη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ για το μνημόνιο.

Σε άλλη συνέντευξή του στα Parapolitika FM o κ. Λαπαβίτσας ζητά να εφαρμοστούν άμεσα τα μέτρα ανακούφισης των πολιτών.

Χαρακτήρισε δύσκολη και σκληρή την διαπραγμάτευση ενώ είπε ότι στις θέσεις της κυβέρνησης παραμένουν η βαθιά διαγραφή χρέους, η άρση της λιτότητας ενώ τόνισε ότι θα γίνουν και μεταρρυθμίσεις.
Είπε ότι η Ελλάδα έχει όπλο να αντιμετωπίσει μια σύγκρουση με τους εταίρους ενώ σημείωσε πως το ότι οι άλλοι φαίνονται σκληροί δεν σημαίνει πως εμείς θα κάνουμε πίσω.

Τόνισε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τις τράπεζες και τη ρευστότητα τους μετά την απόφαση της ΕΚΤ την οποία χαρακτήρισε «απειλή» σημειώνοντας, ωστόσο, ότι δεν σημαίνει πως η ελληνική πλευρά θα κάνει πίσω. 

Πηγή:www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.