Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

«Διαθήκη» για λογαριασμούς στο Facebook ορίζει τους κληρονόμους των προφίλ

Ένα νέο χαρακτηριστικό, που επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν ένα «legacy contact», το οποίο και θα «κληρονομεί» το προφίλ του εκλιπόντος, παρουσίασε την Πέμπτη το Facebook.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση στο newsroom του...
«βασιλιά» των κοινωνικών δικτύων, το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό παρέχει τη δυνατότητα να αποδοθεί η διαχείριση του λογαριασμού σε έναν φίλο ή συγγενή μετά τον θάνατο του κατόχου του.
«Μόλις κάποιος μας ενημερώσει ότι ένας χρήστης πέθανε, θα καταστήσουμε ‘μνήμα’ τον λογαριασμό (memorialize) και το legacy contact (η επαφή-κληρονόμος) θα μπορεί να γράψει μια δημοσίευση που θα προβάλλεται στην κορυφή του timeline (για παράδειγμα μια ανακοίνωση ενός μνημόσυνου ή κάποιο ειδικό μήνυμα), να απαντήσει σε νέα αιτήματα φιλίας από μέλη της οικογένειας και φίλους που δεν είναι στο Facebook, και να κάνει update τις φωτογραφίες προφίλ και cover» επισημαίνεται.
Εάν κάποιος το επιλέξει, μπορεί να δώσει στον «κληρονόμο» άδεια να κατεβάσει ένα αρχείο φωτογραφιών, δημοσιεύσεων και πληροφοριών προφίλ που έχουν δημοσιοποιηθεί στο Facebook.
Οι υπόλοιπες ρυθμίσεις θα παραμείνουν ίδιες όπως πριν γίνει «memorialized» ο λογαριασμός. Το legacy contact δεν θα είναι σε θέση να κάνει login όπως ο εκλιπών χρήστης ή να δει τα προσωπικά μηνύματά του.
Εναλλακτικά, υπάρχει πάντα η δυνατότητα ρύθμισης για τη διαγραφή του λογαριασμού μόνιμα μετά τον θάνατο κάποιου.
Μέχρι τώρα, όταν κάποιος πέθαινε, προσφερόταν ένας βασικός memorialized λογαριασμός τον οποίο μπορούσε να δει κάποιος, αλλά δεν υπήρχε η δυνατότητα διαχείρισής του.
Για την επιλογή του legacy contact, ο χρήστης πηγαίνει στα settings, διαλέγει το security και στη συνέχεια το Legacy Contact στο κάτω μέρος της σελίδας. Αφού επιλεγεί η εν λόγω επαφή, υπάρχει η επιλογή αποστολής μηνύματος στον χρήστη.
Επίσης, έγινε επανασχεδιασμός των memorialized προφίλ, με πρόσθεση του «Remembering» πάνω από το όνομα και την παροχή της δυνατότητας στο legacy contact να αναρτήσει μια δημοσίευση στην κορυφή του timeline.
Η δυνατότητα (η οποία είναι προαιρετική) προς το παρόν ισχύει μόνο στις ΗΠΑ και αναμένεται και η εμφάνισή της και σε άλλες χώρες.
Πηγή:www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.