Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Ντάισελμπλουμ: Δεν δίνουμε δάνεια-γέφυρες

Οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης δεν θα εγκρίνουν το αίτημα της Ελλάδας για μια βραχυπρόθεσμη συμφωνία χρηματοδότησης, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με το Bloomberg.
«Δεν δίνουμε δάνεια-γέφυρες» είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ σε...
δημοσιογράφους στην Χάγη, ερωτηθείς για το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης.
Πρόσθεσε επίσης ότι το επερχόμενο Eurogroup στις 11 Φεβρουαρίου «θα είναι ένα πρώτο βήμα για το πώς θα προχωρήσουμε μαζί τις επόμενες εβδομάδες, μήνες. Υποθέτω πως πρέπει να γεφυρωθούν πολλές διαφορές».
Νωρίτερα, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, δήλωσε ότι το Βερολίνο αναμένει από την Ελλάδα να παρουσιάσει στο Eurogroup το σχέδιό της για τη διαχείριση του χρέους, σημειώνοντας ότι το τι μέλλει γενέσθαι μετά το τέλος του ελληνικού προγράμματος είναι «τελείως ανοιχτό».
Μετά την χθεσινή του συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του Γ. Βαρουφάκη ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε: «Δεν μπορέσαμε να γεφυρώσουμε τις διαφορές μας» και απέρριψε την ιδέα ενός προγράμματος που θα χρησιμεύσει ως γέφυρα.
Υπογράμμισε επίσης ότι δεν τον απασχολεί πώς θα ονομάζεται ο μηχανισμός ελέγχου του προγράμματος, αλλά διευκρίνισε ότι μόνο με τους τρεις θεσμούς (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΕΚΤ, ΔΝΤ) μπορεί να γίνει η διαπραγμάτευση και προειδοποίησε για τον κίνδυνο να καταστραφούν όλα όσα έχουν επιτευχθεί, αν ακυρωθούν οι μεταρρυθμίσεις.
 Πηγή:www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.