Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Πολιτική πληροφορία ότι ο Φρ. Ολάντ εξετάζει Grexit


Έτοιμη να αντιμετωπίσει δίχως τους προ πενταετίας κινδύνους μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ είναι πλέον η Ευρώπη, εκτιμά ο Φρανσουά Ολάντ σύμφωνα με πολιτική συντάκτρια, διαπιστευμένη στο Ελιζέ, που μίλησε στον ρ/σ Europe 1. 
"Η υπόθεση είναι ξεκάθαρα πάνω στο τραπέζι. Είτε είναι στις Βρυξέλλες είτε...
σε υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια το ερώτημα τίθεται με σοβαρότητα και μπορώ να σας πώ ότι ο πρόεδρος ο ίδιος φαντάζεται αυτό το σενάριο. Μου εκμυστηρεύθηκε πριν απο μερικές ημέρες ότι πριν απο πέντε χρόνια έαν η Ελλάδα έβγαινε απο την Ευρωζώνη αυτό θα είχε παρασύρει την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία. Σήμερα λέει ο Φρανσουά Ολαντ δεν θα συνέβαινε κάτι τέτοιο. Πιο ξεκάθαρα η Ευρώπη είναι έτοιμη να το αντιμετωπίσει", σημείωσε χαρακτηριστικά η Καρολίν Ρου.

Αναφερόμενη στον Γ. Βαρουφάκη τόνισε ότι είναι καθηγητής Οικονομίας και "έχει την τάση να θέλει να δίνει μαθήματα και αυτό μπορώ να σας πως ότι δεν αρέσει ούτε στην Ευρωπαική Επιτροπή ούτε στους υπουργούς" ενώ Γάλλος διαπραγματευτής φέρεται να της εκμυστηρεύτηκε ότι ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ "είναι από άλλο πλανήτη".

"Εκείνο που η Ευρωπαική Επιτροπή περιμένει απο την ομάδα του Τσίπρα είναι να τιμήσει χονδρικά τις δεσμεύσεις που ελήφθησαν απο τους προκατοχους του. Είναι ο κανόνας. Έτσι γίνεται. Κι εδώ είναι που υπάρχει εμπλοκή", ανέφερε η έμπειρη δημοσιογράφος.
Πηγή:www.megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.