Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Καραγκούνης: Η χώρα με την προηγούμενη κυβέρνηση είχε βγει στις αγορές

«Ο Τσίπρας την βάζει ξανά σε μνημόνια πανηγυρίζοντας μάλιστα»
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ αναφερόμενος στο θέμα ενδεχόμενου χρηματοδοτικού κενού κατηγόρησε την κυβέρνηση Τσίπρα ότι «ανέτρεψε όσα είχε πετύχει η προηγούμενη κυβέρνηση και ξαναμπαίνει σε...
Μνημόνια, πανηγυρίζοντας μάλιστα…».
Η χώρα με την προηγούμενη κυβέρνηση είχε βγει στις αγορές, είχε μπει στην ανάκαμψη, είχε εξασφαλίσει τη βελτίωση της πιστοληπτικής ικανότητάς της από όλους τους οίκους αξιολόγησης και έβγαινε από το μνημόνιο, τόνισε ο Κ. Καραγκούνης και πρόσθεσε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε ήδη καταφέρει να βγει στις αγορές με επιτυχία από τον περασμένο Απρίλιο «μέχρι που επικράτησε η πολιτική αστάθεια που επέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ το φθινόπωρο».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ σημείωσε ότι το κυβερνών κόμμα μέχρι πρόσφατα υποσχόταν το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης με θετικά μέτρα που είχε κοστολογήσει στα 12 δισ. και παράλληλα καλούσε τον κόσμο να μην πληρώσει τις οφειλές του στο δημόσιο, δίνοντας υποσχέσεις για «σεισάχθεια» για τις τραπεζικές οφειλές του.

«Τώρα, καλεί τον κόσμο να πληρώσει τους φόρους, υπόσχεται να μην πάρει μέτρα που βλάπτουν τη δημοσιονομική και χρηματο-οικονομική σταθερότητα και ομολογεί δημόσια ότι έχει πρόβλημα χρηματοδοτικού κενού ως το τέλος της φετινής χρονιάς, ύψους πάνω από 20 δισεκατομμύρια» συμπλήρωσε ο κ. Καραγκούνης και στη συνέχεια υπέβαλε τα ερωτήματα:
• «Πρώτον: τι απ' όλα αυτά δεν ήξερε, όταν υποσχόταν προεκλογικά στους πάντες τα πάντα;

• Δεύτερον, τι απ' όλα αυτά ήξερε και απλώς κορόιδευε τον κόσμο;

• Τρίτον, πώς θα καλύψει τις άμεσες χρηματοδοτικές ανάγκες για τις οφειλές της χώρας σε τόκους και χρεολύσια, τους επόμενους δύο μήνες, όπως έχει ρητά δεσμευτεί στο πρόσφατο Eurogroup;

• Το ερώτημα αυτό είναι άμεσο και πιεστικό, δεδομένου ότι ως τότε, δηλαδή μέχρι να τελειώσει η αξιολόγηση του Μνημονίου που προσυπέγραψε, δεν πρόκειται να λάβει καμία βοήθεια από την Τρόικα (τους «θεσμούς»).

• Τέταρτον, γιατί ενώ έχει τέτοιες πληρωμές στο άμεσο μέλλον, διακήρυσσε ως πρόσφατα ότι «δεν χρειάζεται τα 7,2 δισεκατομμύρια» της τελευταίας δόσεις από το Μνημόνιο;

• Πέμπτον, τι θα κάνει με τις πολύ μεγαλύτερες πληρωμές που έχει να αντιμετωπίσει μετά τον Ιούνιο; Προφανώς, θα καταφύγει σε επόμενο Μνημόνιο, γιατί στις αγορές δεν μπορεί πια να βγει!

Για πόσο χρηματικό ποσό και με ποιους όρους;».

Πηγή:www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.