Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα υπερψηφίσει τη συμφωνία αν έρθει στη Βουλή

«Μεγάλο κομμάτι του email Βαρουφάκη είναι copy paste από το μνημόνιο»
Με φόντο τις αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία παράτασης του προγράμματος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι το κόμμα του θα...
υπερψηφίσει το κείμενο εάν έρθει στη Βουλή.
Παράλληλα, υποστήριξε ότι «μεγάλο κομμάτι του mail Βαρουφάκη είναι copy paste από το καταραμένο μνημόνιο», ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι επίκειται 3ο μνημόνιο.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε, μεταξύ άλλων: «Η παράταση, την οποία η κυβέρνηση ζήτησε, θα ψηφιστεί και από τη Νέα Δημοκρατία, απομένει όμως να διευκρινιστεί πότε θα έρθει προς ψήφιση. Η προθεσμία λήγει στις 28 Φεβρουαρίου, κατά συνέπεια μέχρι το Σάββατο πρέπει, είτε να επικυρωθεί στη Βουλή, είτε ως Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, διότι την 1η Μαρτίου η χώρα δεν μπορεί να μείνει ακάλυπτη».
Αναφερόμενος στη λίστα Βαρουφάκη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ υποστήριξε: «Στη συζήτηση θα φανεί πως μιλάμε για τετράμηνη επέκταση της υφιστάμενης δανειακής σύμβασης. Αν ανατρέξετε στο "καταραμένο μνημόνιο" θα διαπιστώσετε ότι ένα μεγάλο κομμάτι του email Βαρουφάκη είναι copy paste, δηλαδή μεταρρυθμίσεις οι οποίες υπήρχαν και τις οποίες υλοποιούσαμε και καλώς η κυβέρνηση θα συνεχίσει να υλοποιεί».
Σχετικά με το δημοσιονομικό κενό, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Πρέπει, όμως, να επισημάνουμε μια σημαντική εκτροπή στον προϋπολογισμό, ήδη από τον πρώτο μήνα, η οποία θα καταστήσει την επίτευξη αυτού του στόχου [πρωτογενές πλεόνασμα] εξαιρετικά δύσκολη για την κυβέρνηση».
Ο ίδιος πρόσθεσε: «Ήδη το Μάρτιο θα υπάρξουν σημαντικές χρηματοδοτικές ανάγκες, τις οποίες η κυβέρνηση δεν μας έχει εξηγήσει πως θα καλύψει».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε, δε, την εκτίμηση ότι επίκειται 3ο μνημόνιο. «Η κυβέρνηση ζήτησε τετράμηνη παράταση αλλά το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα γίνει στο τέλος του Ιουνίου κι αν υπάρχει στον ορίζοντα τρίτο μνημόνιο. Κατά τη γνώμη μου ένα τρίτο μνημόνιο είναι προ των πυλών και αυτό δεν είναι καλό για τη χώρα. Αντίθετα αυτό που είναι θετικό είναι ότι πλέον υπάρχει μια συμφωνία σε μεταρρυθμίσεις κοινής λογικής και αφήνουμε πίσω μας αυτόν τον ψεύτικο διχασμό μνημονίου - αντιμνημονίου».
Πηγή:www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.