Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

«Βόμβα» από Βρυξέλλες: Η Ελλάδα οδεύει για νέο δάνειο και Μνημόνιο

Ολοταχώς για τρίτο Μνημόνιο και δάνειο οδεύει η Ελλάδα εκτιμούν πηγές της Ευρωζώνης, της οποίες επικαλείται το γερμανικό πρακτορείο ΜΝΙ.
Οι πηγές αναφέρουν ότι θα προκύψει αναπόδραστα η ανάγκη ενός τρίτου πακέτου στήριξης, καθώς οι...
χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, θα ξεπεράσουν τα 30 δισ. ευρώ την επόμενη διετία.
Το πρακτορείο, επικαλούμενο τις ίδιες πηγές υποστηρίζει ότι «η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για λήξη επιπλέον δημοσιονομικών μέτρων» και πως αρκετοί υπουργοί Οικονομικών δεν είναι πεπεισμένοι για τις προτάσεις που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση στο Eurogroup.
Τέλος, αναφέρει επίσης πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμία συζήτηση για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους μέσα στο επόμενο τετράμηνο.
«Φουντώνει» η συζήτηση στο Βερολίνο
Την ίδια ώρα πληθαίνουν τα σενάρια στην Γερμανία που αναφέρουν ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και θα χρειαστεί σύντομα και τρίτο πακέτο διάσωσης. 
Μετά το χθεσινό ρεπορτάζ της Rheinische Post, η οποία ανέφερε ότι ήδη ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ετοιμάζεται για τρίτο πακέτο στήριξης, ήρθαν και δηλώσεις από το Βερολίνο που δείχνουν πως το σενάριο είναι σχεδόν εμπεδωμένο για τους Γερμανούς πολιτικούς.
Χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΚΟ των Σοσιαλδημοκρατών, Κάρστεν Σνάιντερ, σε δηλώσεις του εμφανίστηκε σίγουρος για τρίτο πακέτο.
«Το αποφασιστικό ερώτημα θα τεθεί πριν το καλοκαίρι: Αν η Ελλάδα είναι να παραμείνει στην ευρωζώνη, πρέπει να της δοθεί ένα τρίτο πακέτο ύψους λίγων δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ» δήλωσε ο Σνάιντερ για να προσθέσει ότι «μια χρηματοδότηση των υπό λήξη χρεών της μέσω δανείων από τις αγορές αποτελεί αυταπάτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.